Veder investments je vlasnik i egipatske kompanije Oraskom telekom, trećeg po veličini operatera mobilne telefonije u Italiji Vind telekomunikacije i trećeg mobilnog operatera u Grčkoj Vind Helas.
Tenderska komisija za prodaju Telekoma Srbije odobrila je kompaniji Amerika movil, da otkupi dokumentaciju za učešće na tenderu i očekuje se da će ta kompanija u narednim danima to i učiniti, kazali su u Vladi Srbije. Vlasnik kompanije Amerika movil je meksički milijarder Karlos Slim, koji je, prema listi magazina Forbs, najbogatiji čovek na svetu. Do sada su tri kompanije, Dojče telekom, Telekom Austrija i Frans telekom stekle status potencijalnih kupaca Telekoma Srbije, otkupom tenderske dokumentacije. Rok za otkup tenderske dokumentacije produžen je do 10. decembra, ponude će moći da se dostave do 21. februara 2011, a očekuje se da će aukcijska prodaja većinskog paketa akcija Telekoma Srbija biti organizovana krajem februara iduće godine.
Ministarstvo finansija Srbije objavilo je 20. oktobra tender za prodaju 51 odsto akcija Telekoma Srbije, čija je ukupna vrednost procenjena na 2,43 milijarde evra. Kompanija Telekom Srbije imala je profit od 13,3 milijarde dinara u 2009. godini i prema tome bila kompanija sa najvećom neto dobiti na srpskom tržištu. U vlasništvu Telekoma su telekomunikacione kompanije Mtel u Crnoj Gori i Telekom Srpske u Bosni i Hercegovini.Veder investments je privatna telekomunikaciona kompanija u kojoj 97 odsto vlasništva ima Egipćanin Nagib Saviris.
Investicije "Gasproma" za 2011. treba da iznose 816,36 milijardi rubalja (26,02 milijarde dolara), a investicioni budžet za 2009. vredeo je 761,5 milijardi rubalja. Savet direktora je takođe odobrio budžet za 2011. koji predviđa prihode od 3,9 biliona rubalja, nešto veće od 3,8 biliona rubalja, odobrenih na sastanku prošle godine. Analitičari s pažnjom prate troškove te najveće svetske gasne kompanije koju su u prošlosti kritikovali zbog prevelikih izdataka. Kapitalni troškovi od 729,86 milijardi rubalja imaju najveći udeo u investicionom programu za 2011, dok je 86,5 milijardi rubalja planirano za dugoročna finansijska ulaganja, uključujući razvoj gasnih polja "Štokman" i "Prirazlomnoje" u arktičkom krugu i gasovode "Severni tok" i "Južni tok". Budžet takođe predviđa obim zajmova od 90 milijardi rubalja, isti kao u 2010. "Gasprom", koji obično nekoliko puta godišnje menja svoj investicioni plan, u septembru je povećao investicioni program za 2010. za 13 odsto, na 905,2 milijarde rubalja. Veliki investicioni projekti "Gasproma" za 2011. uključuju, između ostalog, izgradnju gasovoda Sahalin-Habarovsk-Vladivostok na ruskom dalekom istoku. Vicepremijer Rusije Igor Sečin, zadužen za sektor nafte i gasa, izjavio je sredinom ove godine da vlasti ne nameravaju da ukinu monopol "Gasproma" na izvoz gasa, ali da za uzvrat zahtevaju od tog koncerna da postane efikasna kompanija.