Veder investments je vlasnik i egipatske kompanije Oraskom telekom, trećeg po veličini operatera mobilne telefonije u Italiji Vind telekomunikacije i trećeg mobilnog operatera u Grčkoj Vind Helas.
Tenderska komisija za prodaju Telekoma Srbije odobrila je kompaniji Amerika movil, da otkupi dokumentaciju za učešće na tenderu i očekuje se da će ta kompanija u narednim danima to i učiniti, kazali su u Vladi Srbije. Vlasnik kompanije Amerika movil je meksički milijarder Karlos Slim, koji je, prema listi magazina Forbs, najbogatiji čovek na svetu. Do sada su tri kompanije, Dojče telekom, Telekom Austrija i Frans telekom stekle status potencijalnih kupaca Telekoma Srbije, otkupom tenderske dokumentacije. Rok za otkup tenderske dokumentacije produžen je do 10. decembra, ponude će moći da se dostave do 21. februara 2011, a očekuje se da će aukcijska prodaja većinskog paketa akcija Telekoma Srbija biti organizovana krajem februara iduće godine.
Ministarstvo finansija Srbije objavilo je 20. oktobra tender za prodaju 51 odsto akcija Telekoma Srbije, čija je ukupna vrednost procenjena na 2,43 milijarde evra. Kompanija Telekom Srbije imala je profit od 13,3 milijarde dinara u 2009. godini i prema tome bila kompanija sa najvećom neto dobiti na srpskom tržištu. U vlasništvu Telekoma su telekomunikacione kompanije Mtel u Crnoj Gori i Telekom Srpske u Bosni i Hercegovini.Veder investments je privatna telekomunikaciona kompanija u kojoj 97 odsto vlasništva ima Egipćanin Nagib Saviris.

U trgovanju akcijama ostvareno je 38.447.786 dinara, za devet miliona manje nego juče, a više od dve trećine je postignuto akcijama "Naftne industrije Srbije" - 26.528.567 dinara. Promet veći od milion dinara ostvaren je akcijama samo još dve firme: "Agrobanke" - 3.202.865 i "Energoprojekt holdinga" - 1.957.771 dinar. Po nevelikom rastu cene prednjače "Veterinarski zavod Subotica" (3,14), "Galenika Fitofarmacija" (2,90) i "Progres" (2,84 odsto). "Vital" iz Vrbasa je pretrpeo najveći dnevni pad cene, od čak 10,37 odsto. Akcije "Jedinstva Sevojno" izgubile su 6,74 odsto, "Alfa plama" - 4,88, a "Kredi banke" - 4,14 procenata. Strani investitori su danas imali znatno manji ude u trgovanju akcijama nego što je uobičajeno, svega 15,51 odsto. U kupovini su učestvovali sa 25,00, a u prodaji sa 6,01 odsto.