Akcije Dženeral motorsa naglo su porasle u prvim minutima kupovine i prodaje i dostigle 36 dolara po deonici - gotovo tri dolara više od cene koju je kompanija odredila za prvu javnu ponudu.
Prvi dan trgovanja zaključen je cenom od 34,19 dolara. Akcije Dženeral motorsa vredele su manje od jednog dolara kada je prošle godine stara kompanija od suda zatražila zaštitu u bankrotstvu.
Vlada SAD se nada da je ponuda akcija prvi korak ka povratku novca koji je dala za spasavanje kompanije. Da bi se to desilo vlada bi morala da proda ostatak akcija Dženeral motorsa koje ima, po ceni od oko 50 dolara komad u narednih nekoliko godina.

U prvom danu prodaje, vlada SAD je smanjila svoj vlasnički udeo u Dženeral motorsu sa 66 odsto na 36 proceneta. Ministarstvo finansija prodalo je 358 miliona akcija kompanije, koja je sad manja, profitabilna i očišćena od većine dugova.
 
GM zapošljava 209.000 ljudi širom sveta za razliku od 324.000 zaposlenih 2004. godine. Pre bankrotstva, kompanija je gubila oko 4.000 dolara po svakom proizvedenom automoboili. Sad zarađuje 2.000 dolara po vozilu.